Huis in Schoten - EST8

Verkocht

Schoten

175 m²

€ 395 000 per maand

4 slaapkamers

Meer info

Verrassend ruime, halfopen woning met 4 slaapkamers, grote garage en aangename tuin in autoluwe straat in Schoten!

Rustig wonen vlakbij Schotense Vaart | Halfopen bebouwing | Kwalitatief gebouwd | Perceel 407 m² groot en 9,5 m straatbreedte | 175 m² woonoppervlakte | 4 ruime slaapkamers | Zonnige tuin en terras | Lange oprit en ruime garage | Recente vernieuwingen | Hoogrendementsglas | Elektrische rolluiken | Jonge condensatieketel | Pand met mogelijkheden | Zeer gegeerde ligging – autoluwe straat


Voor de huizenjagers die de vrijheid willen om hun eigen ding te doen: ontdek deze halfopen woning in Schoten met lichtrijke leefruimte en mogelijkheid tot open keuken, 4 slaapkamers, zolder en een zonnige tuin. De woning is aan renovatie toe maar onderging recent al belangrijke vernieuwingen. Zo werden er al nieuwe ramen gestoken met elektrische rolluiken, is er een jonge condensatieketel en werden de platte daken reeds vernieuwd en geïsoleerd. Uw nieuwe thuis geniet van een rustige ligging in een autoluwe straat om de hoek van de Schotense Vaart, en toch nog vlakbij het centrum. Kom snel kijken!

Indeling van de woning:

  • Hal: welkom thuis! Uw toekomstige woning ligt in een doodlopende straat in het groene Schoten, vlakbij de Vaart. In de lichte hal leidt de trap u naar de verdiepingen, en hier vindt u de deur naar de leefruimte en de berging.
  • Leefruimte met mogelijkheid tot open keuken: op de benedenverdieping lonkt de lichte leefruimte. Brengt u ook de meeste tijd door in uw woonkamer? Daar wordt er gewerkt, gespeeld en ontspannen. Daar keuvelt u met vrienden, hangt u in de zetel en maken de kinderen hun huiswerk. Een grote ruimte komt dan goed van pas. In deze woonkamer van ca. 34 m² is er een favoriet plekje voor iedereen. Er is plaats voor een groot salon, een lange eettafel en een bureau. De leefruimte komt uit op de te renoveren keuken – die ligt aan de tuinzijde en heeft een groot raam dat zorgt voor veel lichtinval. Door de doorgang open te maken en er een keukeneiland in te installeren, hebt u veel meer profijt van de beschikbare ruimte van ca. 14 m².
  • Wasplaats en bergruimte: naast de keuken is nog een handige berging voorzien waar u de aansluitingen voor uw wasmachine en droogkast vindt, het gastentoilet en de deur naar de kelder. Er is zelfs nog ruimte over voor een extra diepvries of kasten om uw voorraad in te bewaren.
  • Kelder: de woning heeft een handige kelder, en werd verder grotendeels onderkelderd door een kruipruimte. Handig bij renovatie, bijvoorbeeld bij het plaatsen van leidingen of om vloerisolatie te leggen.
  • Zonnige tuin en terras: een groot overdekt terras met plaats voor een eettafel en een grasveld zonder onderhoud – allemaal georiënteerd op het zonnige zuidwesten. Wat heeft een mens meer nodig om van de zon en buitenlucht te genieten?
  • 3 ruime slaapkamers: op de eerste verdieping vindt u de eerste 3 slaapkamers van ca. 16 m², 11,5 m² en 8 m². Zet ‘s nachts gerust de ramen open. Want de buurt is zo rustig dat het luidste geluid van de zingende vogels en ruisende bomen komt. Bovendien hebben alle slaapkamers rolluiken die licht, koude en ongewenste bezoekers buiten houden.
  • Badkamer: ook de badkamer vindt u op de eerste verdieping. Momenteel staat er een wastafel, een zitbad en een toilet. Én er is een raam dat zorgt voor veel licht en verse lucht. Met de mogelijkheid tot uitbouwen maakt u van deze ruimte uw droombadkamer.
  • Zolderkamer: naast de drie slaapkamers is er nog een zolderkamer. U kunt er oude spullen in bewaren. Of … u maakt er 1 grote slaapverdieping van: een masterbedroom met dressing en een eigen badkamer van ongeveer 50 m². Beeld u daar nog een grote tv bij en een boekenkast, en u komt uw slaapkamer in het weekend niet meer uit. U bereikt deze zolderkamer via de vaste trap.
  • Garage: we duiken opnieuw naar de benedenverdieping, want daar wacht u nog een mooie verrassing. Er is een ruime garage met plaats voor 1 auto, de fietsen van het hele gezin en uw grasmachine. Op de oprit is er plaats voor nog 2 wagens.
Goed om te weten
Met zo’n huis kunt u echt alle kanten uit. De woning werd in 1966 degelijk gebouwd met een betonvloeren constructie. Alle ramen werden in 2019 vervangen naar PVC raamprofielen en kregen superisolerend hoogrendementsglas. Bovendien hebben alle ramen elektrische rolluiken. Die zorgen niet alleen voor uw veiligheid en privacy. Ze houden ook licht, geluid, warmte en koude tegen en verhogen op die manier het isolerende effect van uw ramen. De meeste zijn eveneens voorzien van vliegenramen. U verwarmt met centrale verwarming op aardgas met een zuinige condensatieketel van Viesmann (2017). Verder werden de platte daken vernieuwd en geïsoleerd met 10 cm PIR in 2013, alsook de koepels in 2014. Voorzie het hoofddak en de spouwmuren van isolatie en het EPC neemt een flinke duik naar beneden.

Overstromingsrapport: P-score: C; G-score: A.

Uw voordeel
Omdat de EPC-score in de F-categorie valt is het van belang dat u op de hoogte bent dat er een renovatieverplichting is. Binnen de vijf jaar vanaf de authentieke akte moet een nieuw EPC opgemaakt worden met een maximum EPC in de D-categorie (bij sloop gelden er bepaalde uitzonderingen). Om dit te promoten heeft de Vlaamse overheid de Mijn VerbouwLening in het leven geroepen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van energieprestatie. Verder zijn er ook verschillende soorten premies die u kunt aanvragen voor financiële steun:
- voor enerzijds investeringen in energieefficiëntie – zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler, condensatieketel…
- en anderszijds investeringen in woonkwaliteit – zoals elektriciteit, sanitair, binnenrenovatie, ramen en deuren…
De kers op de taart? U geniet een aanvullend verlaagd tarief van 1% (!) aan registratierechten onder voorwaarden – indien u gaat voor een ingrijpende energetische renovatie of sloop gevolgd door een heropbouw. Weet dat u bovendien mogelijks ook geniet van 6% btw in plaats van 21%. Gaat ook uw hartslag spontaan de hoogte in? Dan is snel bellen de boodschap.

Gegeerde locatie vlak bij centrum, Schotense Vaart en parken
De woning ligt in een groene woonwijk in een autoluwe straat vlakbij de Schotense vaart, met veel bossen en gezellige speelpleintjes. Op 7 minuten fietsen zit u in centrum Schoten waar u winkels, kappers, boetiekjes en horeca vindt. Even uitwaaien of van de zon genieten? Fiets dan naar het park van Schoten of trek naar natuurreservaat Het Wijtschot. Het park van Schoten heeft een omwaterd kasteel, graspleinen, sportvelden, een speelplein en een hertenweide. En Het Wijtschot is een natuurgebied van 6,5 ha waar u kan genieten van de bonte kleurenpracht van de vele vlinders en de verbazende variatie van de Schotense natuur. Een bushalte vindt u op 1 km afstand en met de auto bereikt u vlot de Antwerpse ring, E19 en A12. Begint het te kriebelen? Kom thuis in Schoten!

Stedenbouwkundige inlichtingen in aanvraag.

Voor meer info of een bezoek ter plaatse, neem contact op via 03 344 88 88 of info@EST8.be.
Benieuwd hoeveel úw woning waard is? Maak een vrijblijvende afspraak.

Algemeen

Prijs:

€ 395 000 per maand

Adres:

Akkerlaan 80 - 2900 Schoten

Type bebouwing:

Halfopen

Bouwjaar:

1966

Bewoonbare opp.:

175 m²

Grondoppervlakte:

407 m²

Tuin:

Ja

Terras:

Ja

Oriëntatie achtergevel:

West

Beschikbaarheid:

Bij akte

Kadastraal inkomen:

€ 996

Aantal slaapkamers:

4

Aantal badkamers:

1

Garage:

1

Kelder:

1

Berging:

1

Toilet:

2

Wasplaats:

1

Zolder:

1

EPC:

512 kWh/m²jaarepc label f

Bekijk EPC-document

Elektrische keuring:

Niet conform

Stedenbouwkundige informatie

Bestemming:

Woongebied

Bouwvergunning verkregen:

In aanvraag

Verkavelingsvergunning:

In aanvraag

Dagvaarding en herstelvordering:

In aanvraag

Voorkooprecht:

Neen

Overstromingsgevoeligheid:

Niet overstromingsgevoelig

Afgebakende oeverzone:

Niet van toepassing

Comfort

Verwarming:

Aardgas

Type dak:

Zadeldak

Beglazing:

Dubbele

Raamprofiel:

PVC

Aardgas:

Ja

Akkerlaan 80 - 2900 Schoten

Vraag gratis schatting aan

Jouw vastgoed aan de beste prijs verkopen?

Vraag je schatting aan

03 344 88 88 | info@est8.be

Copy link
Powered by Social Snap