Huis in Borgerhout - EST8

Verkocht onder voorbehoud

Borgerhout

309 m²

€ 374.000

6 slaapkamers

Meer info

Deze woning werd net VERKOCHT onder voorbehoud. Heeft u interesse in dit pand? Bezorg ons dan uw gegevens dan contacteren we u indien de verkoop toch niet zou doorgaan.
Wenst u voortaan als eerste op de hoogte te zijn? Surf naar www.EST8.be en schrijf u in. Wij contacteren u over panden die voldoen aan uw zoekcriteria.
Plannen om uw eigendom te verkopen? Maak vrijblijvend een afspraak voor gratis advies of correcte waardebepaling via www.EST8.be - 03 344 88 88 of info@est8.be.
Tot binnenkort. Uw EST8 team.

Te renoveren gebouw – mogelijks op te delen in 3 à 4 appartementen – in de Vooruitzichtstraat in Borgerhout, op een boogscheut van het Centraal Station, het Rivierenhof en de Ring

Prachtige, brede straat met veel groen | 2 gevels – gebouw grenst aan Vooruitzichtstraat en Terlosstraat | Mogelijkheid tot opdelen in 3 à 4 appartementen | Zeer grote kelder onder volledig gebouw | Stadskoer | Centrale ligging | Aparte meters | Grotendeels dubbele beglazing (2008) | Aankoop aan 1% registratierechten onder voorwaarde | Op slechts 1.600 m van de Ring


Bent u op zoek naar een pand vlakbij het centrum van Antwerpen waar u verschillende mogelijkheden heeft? En woont u graag in een rustige, brede en groene straat waar 30 km/u de maximumsnelheid is? Het gebouw is vergund als een huis, maar kan ingedeeld worden in 3 à 4 leuke appartementen. Maak snel een afspraak voor een bezoek!

Huidige indeling van het gebouw:

  • Gelijkvloers: op de gelijkvloerse verdieping vindt u momenteel een salon (ca. 26 m²), keuken (ca. 13 m²) en apart toilet met handenwasser. De keuken is voorzien van een gaskookvuur, afzuigkap en een oven. Verder is er voldoende plaats voor een aparte koelkast en ontbijttafel. Via de hal krijgt u bovendien toegang tot de stadskoer, waar de huidige eigenaars hun wasmachine hebben staan, maar natuurlijk houdt niets u tegen om dit om te toveren tot een gezellige buitenruimte. In de hal vindt u ook de deur naar de kelder. 
  • Mezzanine GLV & V1: tussen het gelijkvloers en de eerste verdieping komt u op een eerste mezzanine waar een douchekamer met toilet werd geïnstalleerd, alsook een slaapkamer met kitchenette (ca. 13 m²). Vanuit deze slaapkamer kijkt u uit op de Terlosstraat.
  • Eerste verdieping: op de eerste verdieping zorgen de grote ramen voor veel lichtinval in de leefruimte (ca. 19 m²). Verder vindt u hier ook de tweede slaapkamer (ca. 12,5 m²).
  • Mezzanine V1 & V2: via de trap komt u bij de tweede mezzanine met kitchenette (ca. 13 m²) en een extra douchekamer met toilet - hetzelfde ingedeeld als die tussen het gelijkvloers en eerste verdieping.
  • Tweede verdieping: de tweede verdieping is hetzelfde als de eerste verdieping ingedeeld.
  • Mezzanine V2 & V3: nog een trap hoger komt u bij de derde mezzanine, met opnieuw dezelfde indeling.
  • Derde verdieping: ook de derde verdieping kent dezelfde indeling als de andere twee verdiepen.
  • Mezzanine V3 & zolderverdieping: ook de mezzanine heeft dezelfde ruimtes als de andere. Deze mezzanine is niet voorzien van een kitchenette en douchekamer.
  • Zolderverdieping: op de zolderverdieping vindt u nog 2 extra slaapkamers van ca. 19 en 13 m².
  • Kelder: bovendien is er nog een grote kelder onder het gebouw – die in het totaal maar liefst ca. 70 m² groot en 1,8 m hoog is. U vindt er reeds aparte meters voor elektriciteit en gas. Verder staat hier ook de stookolieketel en stookolietank die de centrale verwarming aansturen.

Goed om te weten
Dit pand werd gebouwd in 1909, gesplitst en gerenoveerd in 1973 en is werkelijk een pareltje. De oorspronkelijke voorgevel werd behouden en geeft de authenticiteit en charme van het gebouw weer. De gevel is niet beschermd wat maakt dat je deze bijvoorbeeld wel kan isoleren en opfrissen. De meeste ramen werden in 2008 vervangen naar PVC – dubbele beglazing en het raam op de gelijkvloerse verdieping grenzend aan de Vooruitzichtstraat is voorzien van een rolluik. Verwarmen doet u momenteel door middel van CV op stookolie met een ketel van ACV. Er komt echter wel al gas binnen in het gebouw, wat een mogelijke overschakeling vergemakkelijkt. Dit pand heeft heel wat troeven, maar is aan renovatie toe. Vraag bij uw bezoek zeker raad over de mogelijkheden – want die zijn er – en maak er uw ding van. In het verleden werden reeds aparte verbruiksmeters voorzien en gebruikt. Deze zijn nog steeds aanwezig in het gebouw.

Overstromingsrapport: P-score: D; G-score: D.

Mogelijke opdeling
Momenteel staat het gebouw gekend bij stad Antwerpen als woonhuis – maar een opdeling in appartementen is perfect mogelijk hier. Maak van het gelijkvloers en eerste mezzanine een ruim eerste appartement met woonkamer, aparte keuken, gastentoilet, gezellige buitenruimte, 1 à 2 slaapkamers en douchekamer. Met de eerste verdieping en mezzanine doet u hetzelfde voor een leuk tweede appartement. Tot slot maakt u van de tweede en zolderverdieping een aangename duplex. Overal krijgt u veel lichtinval. De ruime kelder richt u in met een aparte technische ruimte en afsluitingen om een privéberging te voorzien per appartement.

Uw voordeel
Omdat de EPC-score in de F-categorie valt is het van belang dat u op de hoogte bent dat er een renovatieverplichting is. Binnen de vijf jaar vanaf de authentieke akte moet een nieuw EPC opgemaakt worden met een maximum EPC in de D-categorie (bij sloop gelden er bepaalde uitzonderingen). Om dit te promoten heeft de Vlaamse overheid de Mijn VerbouwLening in het leven geroepen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van energieprestatie. Verder zijn er ook verschillende soorten premies die u kunt aanvragen voor financiële steun:
- voor enerzijds investeringen in energieefficiëntie – zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler, condensatieketel…
- en anderszijds investeringen in woonkwaliteit – zoals elektriciteit, sanitair, binnenrenovatie, ramen en deuren…
De kers op de taart? U geniet een aanvullend verlaagd tarief van 1% (!) aan registratierechten onder voorwaarden – indien u gaat voor een ingrijpende energetische renovatie.

De Vooruitzichtstraat in Borgerhout – rustig wonen, alles kortbij
Het gebouw bevindt zich in een rustige buurt van Borgerhout, in een brede, groene straat waar de maximumsnelheid 30 km/u is. Met de fiets staat u op 10 minuten op de Meir in Antwerpen en de oprit van de Antwerpse Ring ligt op nog geen 1,5 km van de woning. En met openbaar vervoer op wandelafstand staat u in een vingerknip waar u wilt: het stadscentrum, Merksem, Wijnegem… In de onmiddellijke omgeving vindt u alles wat u nodig hebt: supermarkten, kleine detailhandels, scholen… Waar vindt u het groen in de buurt? Park Spoor Noord en het Stadspark liggen dicht in uw buurt. Ook ligt het Rivierenhof op amper 7 minuten fietsen van uw deur. Deze groene long is voor kinderen en sportievelingen een echt festijn: hier vindt u speeltuinen, minigolf, sportclubs, looppaden, wandel- en fietsroutes …

Voor meer info of een bezoek ter plaatse, neem contact op via 03 344 88 88 of info@est8.be.
Benieuwd hoeveel úw woning waard is? Maak een vrijblijvende afspraak.

Algemeen

Prijs:

€ 374.000

Adres:

Vooruitzichtstraat 40 - 2140 Borgerhout

Type bebouwing:

Gesloten

Bouwjaar:

1909

Bewoonbare opp.:

309 m²

Grondoppervlakte:

70 m²

Beschikbaarheid:

Bij akte

Kadastraal inkomen:

€ 748

Aantal slaapkamers:

6

Aantal badkamers:

2

Kelder:

1

Koer:

1

Toilet:

3

EPC:

469 kWh/m²jaarepc label e

Bekijk EPC-document

Elektrische keuring:

Niet conform

Stedenbouwkundige informatie

Bestemming:

Woongebied

Verkavelingsvergunning:

Neen

Dagvaarding en herstelvordering:

Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd

Voorkooprecht:

Ja

Overstromingsgevoeligheid:

Niet overstromingsgevoelig

Afgebakende oeverzone:

Niet van toepassing

Comfort

Verwarming:

Stookolie

Type dak:

Plat dak

Keuken:

Geïnstalleerd

Beglazing:

Dubbele

Raamprofiel:

PVC

Aardgas:

Ja

Vooruitzichtstraat 40 - 2140 Borgerhout

Vraag gratis schatting aan

Jouw vastgoed aan de beste prijs verkopen?

Vraag je schatting aan

03 344 88 88 | info@est8.be

Copy link
Powered by Social Snap