Huis in Brasschaat - EST8

Te koop

Brasschaat

128 m²

€ 359.000

3 slaapkamers

Meer info

Te renoveren vrijstaande woning met 3 slaapkamers, garage en zonnige tuin in Brasschaat.

Toplocatie in Brasschaat | Lange oprit en ruime garage | Zonnige tuin | 3 ruime slaapkamers | Groene omgeving | 1% Registratiebelasting mogelijk onder voorwaarden voor wie ingrijpend energetisch renoveert of sloopt en (gedeeltelijk) herbouwt | Verlaagd Btw-tarief van 6% mogelijk onder voorwaarden bij afbraak en heropbouw

U heeft een duidelijk beeld van uw droomhuis, maar vindt geen woning die voldoet? Deze te renoveren vrijstaande woning heeft alle ingrediënten voor een thuis met toekomst. U krijgt ruimte – 3 slaapkamers, een zolder, een superleuke groene tuin, lange oprit met garage en een fantastische ligging in Brasschaat. Deze buitenkans laat u toch niet liggen?

Indeling:

  • Inkomhal: via de hal krijgt u toegang tot de leefruimte, keuken en de trap naar de eerste verdieping.
  • Lichte leefruimte: wat u onmiddellijk opvalt als u binnenkomt? De ruimte baadt in het licht door de brede ramen. In de leefruimte is er genoeg plaats voor een gezellig salon om tv te kijken en een grote eettafel om vrienden en familie te ontvangen. Centraal in de woonkamer staat de haard. Ook al is er centrale verwarming, op koude dagen is het eens zo gezellig om de haard aan te steken.
  • Keuken: de keuken zit nu nog wat verstopt achter een deur aan de andere kant van de woonkamer. Door de doorgang open te maken en er een keukeneiland te installeren, hebt u veel meer profijt van de beschikbare ruimte.
  • Slaapkamer: de woning heeft 2 ruime slaapkamers. De derde kamer gebruikt u als kinderkamer, bureau of hobbywalhalla. Twee slaapkamers hebben rolluiken – die houden licht, koude en ongewenste bezoekers buiten.
  • Badkamer met raam: bent u een type dat liever doucht of zweert u bij het klassieke ligbad? Hier hoeft u niet te kiezen! In deze badkamer is er een ligbad, douchecabine, toilet, een wandradiator en een wastafel. Het raam zorgt voor natuurlijke verluchting en licht.
  • Zolder: moet er nog bergruimte zijn? Via de zoldertrap ontdekt u de ruime bergzolder. Laat die dozen vol herinneringen maar komen! Er is plaats genoeg.
  • Veranda: de keuken geeft uit op de veranda met brede raampartijen. Ook hier is een radiator aanwezig en een recente elektrische zonneluifel. Zo kan u het hele jaar door genieten van uw lichtrijke veranda. Wilt u liever echt buiten zitten? Zet u dan gezellig in uw zonnige tuin.
  • Kelder en kruipkelder: de woning heeft een droge kelder die ideaal is om wijn of droge voeding in te bewaren.
  • West tuin: voor wie regelmatig een tuinfeest houdt voor de vrienden of al bij de eerste zonnestralen het tuinmeubilair installeert, is dit stuk groen het paradijs. Het terras ligt er al, het grastapijt ook. In de tuin staat een stevige stenen garage en is er genoeg plaats voor een uit de kluiten gewassen moestuin. Het perceel is volledig omheind.
  • Garage: via de lange oprit komt u bij de garage met poort. Hier is voldoende plaats voor uw auto, fietsen en uw grasmachine.

Goed om te weten
U verwarmt door centrale verwarming met een ketel van Vaillant op gas. De woning behaalt momenteel een EPC-score F. Dit betekent dat u onder bepaalde voorwaarden recht heeft op een renovatiepremie. Hierdoor ontvangt u financiële steun om uw woning energiezuiniger te maken. De ramen zijn voorzien van dubbele beglazing en een aluminium raamkader. Ook zijn er manuele rolluiken aanwezig. 

De woning heeft een G-score - A en een P-score - A. 

Uw voordeel
Omdat de EPC-score in de F-categorie valt is het van belang dat u op de hoogte bent dat er een renovatieverplichting is. Binnen de vijf jaar vanaf de authentieke akte moet een nieuw EPC opgemaakt worden met een maximum EPC in de D-categorie (bij sloop gelden er bepaalde uitzonderingen). Om dit te promoten heeft de Vlaamse overheid de Mijn VerbouwLening in het leven geroepen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van energieprestatie. Verder zijn er ook verschillende soorten premies die u kunt aanvragen voor financiële steun:
- voor enerzijds investeringen in energie-efficiënte – zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler, condensatieketel…
- en anderzijds investeringen in woonkwaliteit – zoals elektriciteit, sanitair, binnenrenovatie, ramen en deuren…
De kers op de taart? U geniet een aanvullend verlaagd tarief van 1% (!) aan registratierechten onder voorwaarden – indien u gaat voor een ingrijpende energetische renovatie of sloop gevolgd door een heropbouw. Weet dat u bovendien mogelijks ook geniet van 6% btw in plaats van 21%. Gaat ook uw hartslag spontaan de hoogte in? Dan is snel bellen de boodschap.

Centraal gelegen vlakbij het centrum en invalswegen
Deze woning is gunstig gelegen in een buurt met veel groen. U woont tussen natuurgebieden De Uitlegger, Klein Schietveld en De Inslag. In een groene omgeving en vlakbij het centrum van Maria-ter-Heide. Langs de Bredabaan naar Brasschaat vindt u winkels, kappers, boetieks en horeca. In de andere richting van de Bredabaan liggen de kleinere dorpscentra van Gooreind en Wuustwezel. Op nog geen minuut wandelen vindt u een bushalte met verschillende buslijnen. Pendelt u naar Antwerpen of Nederland? Dan zit u op 5 minuten van de oprit naar de snelweg. Tot slot wordt deze straat nog een toekomstige fietsstraat. Kom vooral zelf ontdekken hoe aangenaam wonen het hier is.

Voor meer info of een bezoek ter plaatse, neem contact op via 03 344 88 88 of info@est8.be.

Benieuwd hoeveel úw woning waard is? Maak een vrijblijvende afspraak.

Algemeen

Prijs:

€ 359.000

Adres:

Brechtsebaan 62 - 2930 Brasschaat

Type bebouwing:

Open

Bouwjaar:

1961

Bewoonbare opp.:

128 m²

Grondoppervlakte:

563 m²

Tuin:

Ja

Oriëntatie achtergevel:

West

Beschikbaarheid:

Bij akte

Kadastraal inkomen:

€ 763

Aantal slaapkamers:

3

Aantal badkamers:

1

Garage:

1

Berging:

1

Toilet:

2

Zolder:

1

EPC:

1472 kWh/m²jaarepc label f

Bekijk EPC-document

Stedenbouwkundige informatie

Bestemming:

Woongebied

Bouwvergunning verkregen:

Ja

Verkavelingsvergunning:

Neen

Dagvaarding en herstelvordering:

Geen rechterlijke herstelmaatregel of bestuurlijke maatregel opgelegd

Voorkooprecht:

Neen

Overstromingsgevoeligheid:

In aanvraag

Afgebakende oeverzone:

Niet van toepassing

Comfort

Verwarming:

Aardgas

Type dak:

Puntdak

Keuken:

Geïnstalleerd

Beglazing:

Dubbele

Raamprofiel:

Aluminium

Aardgas:

Ja

Brechtsebaan 62 - 2930 Brasschaat

Vraag gratis schatting aan

Jouw vastgoed aan de beste prijs verkopen?

Vraag je schatting aan

03 344 88 88 | info@est8.be

Copy link
Powered by Social Snap