Huis in Schilde - EST8

Verkocht

Schilde

77 m²

€ 375 000 per maand

2 slaapkamers

Meer info

Te renoveren open bebouwing op een prachtig perceel van 987 m² in een groene en rustige buurt in Schilde

Pand met mogelijkheden | Zeer gegeerde ligging: doodlopende straat in groene rustige woonwijk Picardië | Perceel 987 m² groot en 15 m breed | 77 m² woonoppervlakte | Licht en luchtig wonen | Open bebouwing | Grote zolder ca. 54 m² | Tuinhuis ca. 60 m² | Zonnige tuin | Uitzonderlijk vrij uitzicht | Vlakbij centrum Schilde | Aankoop aan 1% registratierechten onder voorwaarde | 6% BTW mogelijkheid


Welke levensgenieters worden de gelukkige eigenaars van deze woning? U zoekt een huis met mogelijkheden – om uw ding mee te doen? Voor een mooie prijs krijgt u een groot stuk grond in een groene, doodlopende straat in een residentiële buurt in Schilde, op een kwartier rijden van de oprit van de autostrade, en een degelijke woning als basis om de moderniseren. De vrijstaande woning ligt op een zonnig perceel van 987 m² en heeft 2 slaapkamers, een leuke leefruimte en een ruime zolder. Neem uw agenda erbij en bel ons snel voor een afspraak!

Indeling van de woning:

  • Inkomhal en toilet: rechts van de woning ligt de oprit die u leidt tot de voordeur. U komt binnen in de hal met veel lichtinval door het raam naast de deur. Het is een ruime inkom, met genoeg plaats voor bijvoorbeeld een kinderwagen of extra kast en u vindt er de deur naar het gastentoilet.
  • Lichtrijke leefruimte: naast de voordeur wandelt u de ruime leefruimte in. Daar komt veel licht binnen dankzij de vele raampartijen in de ruimte. Hierdoor hoeft u overdag nooit het licht aan te knippen en geniet u van het zicht op de prachtige tuin. In de lente en de herfst warmt uw woning bij de eerste zonnestralen op. Centraal in de woonkamer staat de gaskachel. 
  • Keuken: de keuken zit nu nog wat verstopt achter een deur aan de andere kant van de woonkamer. Door de doorgang open te maken en er een keukeneiland in te installeren, hebt u veel meer profijt van de beschikbare ruimte. De keuken zelf is zeker nog functioneel: er is gaskookvuur met elektrisch fornuis, afzuigkap en veel kastruimte om al uw keukenspullen in op te bergen. Groenten snijden doet u met zicht op de groene omgeving rondom de woning.
  • Berging: aan de keuken is een bergruimte met aansluiting voor uw wasmachine en droogkast, handige schappen en plaats voor een extra diepvriezer. Tegen de muur vindt u de verwarmingsketel en er is een deur naar buiten.
  • Grote, zonnige tuin: voor deze zonnige tuin hebt u geen groene vingers nodig. Alleen een grasmachine, en wat leuke tuinmeubels om daarna op uw terras uit te blazen met een cocktail of frisse pint. In de schaduw van de bomen kan u op de warmste dagen van het jaar verkoeling vinden. De mooi aangelegde tuin met veel struiken, bloemen en bomen zorgen in elk seizoen voor een prachtige plaatje. Het prachtige perceel met een straatbreedte van 15 m is volledig omheind door hagen en u geniet er van veel privacy. De brede oprit brengt u tot aan de woning. Achteraan op het perceel staat een tuinhuis van ca. 60 m². U hebt geen achterburen. Achter uw stukje groen is er gewoon… nog wat meer groen.
  • 2 slaapkamers: de slaapkamers van ca. 13 en 8 m² liggen achteraan de woning. U wordt elke ochtend wakker met zicht op bomen en het getjilp van de vogeltjes. Zo stapt u gegarandeerd met het juiste been uit bed.
  • Badkamer: de badkamer heeft een bad met douchemogelijkheid, wastafel en spiegelkast. De badkamer is volledig betegeld en dus makkelijk om schoon te maken.
  • Zolder: nog meer opbergruimte – onder het zadeldak zit een zolder van ca. 54 m², bereikbaar via een luik in de hal.

Goed om te weten
De ruimte is er: een perceel van 987 m² met een straatbreedte van 15 m en degelijke woning als basis om te moderniseren. Maakt u van dit huis in ’t groen een moderne en gezellige plek voor uw gezin? Vraag bij uw bezoek zeker raad over de mogelijkheden – want die zijn er – en maak er uw droomwoning van.

Overstromingsrapport: P-score: A; G-score: A.

Uw voordeel
Omdat de EPC-score in de F-categorie valt is het van belang dat u op de hoogte bent dat er een renovatieverplichting is. Binnen de vijf jaar vanaf de authentieke akte moet een nieuw EPC opgemaakt worden met een maximum EPC in de D-categorie (bij sloop gelden er bepaalde uitzonderingen). Om dit te promoten heeft de Vlaamse overheid de Mijn VerbouwLening in het leven geroepen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van energieprestatie. Verder zijn er ook verschillende soorten premies die u kunt aanvragen voor financiële steun:
- voor enerzijds investeringen in energieefficiëntie – zoals dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, hoogrendementsglas, zonneboiler, warmtepomp, warmtepompboiler, condensatieketel…
- en anderszijds investeringen in woonkwaliteit – zoals elektriciteit, sanitair, binnenrenovatie, ramen en deuren…
De kers op de taart? U geniet een aanvullend verlaagd tarief van 1% (!) aan registratierechten onder voorwaarden – indien u gaat voor een ingrijpende energetische renovatie of sloop gevolgd door een heropbouw. Weet dat u bovendien mogelijks ook geniet van 6% btw in plaats van 21%. Gaat ook uw hartslag spontaan de hoogte in? Dan is snel bellen de boodschap.

Gegeerde locatie: groene omgeving en toch overal dichtbij
Deze woning is gelegen in de rustige, gegeerde woonwijk Picardië in Schilde op een steenworp van het centrum, verrijkt met een groene omgeving. Hier is het aangenaam wonen in een rustige straat zonder doorgaand verkeer. Toch hoeft u niet ver te wandelen of te rijden voor winkels en horeca, want de Turnhoutsebaan ligt op wandel- en fietsafstand. Ook openbaar vervoer en scholen treft u in de nabije omgeving. Verder ligt de nadruk in Schilde op groen – u ontspand in de prachtige bos- en weidelandschappen en het Fort van ’s Gravenwezel & de Schans van Schilde liggen beide op minder dan 10 min fietsen. Aan de sportievelingen wordt ook gedacht: Exxtreme Sports, Rinkven Golfclub, Tennisclub en manege Brabo liggen allemaal in de buurt. Kortom, een toplocatie!

Stedenbouwkundige inlichtingen in aanvraag.

Voor meer info of een bezoek ter plaatse, neem contact op via 03 344 88 88 of info@EST8.be.
Benieuwd hoeveel úw woning waard is? Maak een vrijblijvende afspraak.

Algemeen

Prijs:

€ 375 000 per maand

Adres:

De Rest 44 - 2970 Schilde

Type bebouwing:

Open

Bouwjaar:

1980

Bewoonbare opp.:

77 m²

Grondoppervlakte:

987 m²

Tuin:

Ja

Terras:

Ja

Oriëntatie achtergevel:

Noordoost

Beschikbaarheid:

Bij akte

Kadastraal inkomen:

€ 847

Aantal slaapkamers:

2

Aantal badkamers:

1

Berging:

1

Toilet:

1

Zolder:

1

EPC:

760 kWh/m²jaarepc label f

Bekijk EPC-document

Elektrische keuring:

Niet conform

Stedenbouwkundige informatie

Bestemming:

Woongebied

Bouwvergunning verkregen:

In aanvraag

Verkavelingsvergunning:

In aanvraag

Dagvaarding en herstelvordering:

In aanvraag

Voorkooprecht:

Neen

Overstromingsgevoeligheid:

Niet overstromingsgevoelig

Afgebakende oeverzone:

Niet van toepassing

Comfort

Verwarming:

Gaskachels

Type dak:

Zadeldak

Keuken:

Geïnstalleerd

Beglazing:

Dubbele

Raamprofiel:

Hout

Aardgas:

Ja

De Rest 44 - 2970 Schilde

Vraag gratis schatting aan

Jouw vastgoed aan de beste prijs verkopen?

Vraag je schatting aan

03 344 88 88 | info@est8.be

Copy link
Powered by Social Snap