Huis in Ekeren (Antwerpen) - EST8

Verkocht

Ekeren (Antwerpen)

240 m²

€ 349 000 per maand

5 slaapkamers

Meer info

Pittoreske authentieke dorpswoning met bijgebouw op zuidwest perceel van 395 m2.

Strategische ligging zowel voor commerciële activiteiten als om te wonen | Dubbele beglazing | Centrale verwarming | Authentieke binnenkoer


Verscholen achter een lange gevel in Ekeren-Donk vindt u deze fantastische dorpswoning met een idyllische binnenkoer. Ooit huisde op dit hoekperceel een herberg/slagerij met bijbehorende woning – strategisch gelegen op het kruispunt komende van Kapellen of Merksem en richting Brasschaat. Met deze woning – al voorzien van dubbele beglazing en centrale verwarming – een vrijstaand bijgebouw en 2 stallingen hebt u een geweldige basis.

Woning met authentieke elementen
Zoek op Pinterest of Instagram even naar ‘wonen in een oude hoeve’. Ontdek en droom alvast weg van uw nieuwe thuis. Alle authentieke elementen zijn er in deze woning: de binnenkoer met kasseien, de verschillende gebouwen en de houten luiken. Het hoekperceel heeft 2 ingangen via de Prinshoeveweg.

Dit is de indeling van de woning:

  • Inkomhal en woonkamer aan de kant van de Kapelsesteenweg: de herberg/slagerij lag aan de straatkant. U komt er nu binnen in de inkomhal, een volwaardige ruimte van 22 m2 waar vroeger de winkel was, en u de trap kunt nemen naar de verdieping. Daarnaast ligt de woonkamer. Die kamer heeft een oppervlakte van 36 m2, heeft grote ramen, een gaskachel en een tegelvloer om instant verliefd op te worden. Van de woonkamer zijn er deuren naar de hal en de tv-kamer.
  • Keuken, hal en woonkamer: aan de achterkant ligt het woongedeelte met de keuken, het toilet, de hal, de tv-kamer en kelder met opkamer. De hal geeft uit op de binnenkoer. Er is een toilet met handenwasser en een douche. Via de opkamer is er een tweede trap naar boven.
  • Verdieping: onder het dak liggen 4 slaapkamers van 13,5 m2 tot 17,5 m2, een badkamer en nog een 5de kamer waar nu de verwarmingsketel staat. De badkamer is voorzien van een ligbad, een wastafel en een toilet.
  • Tuin: de idyllische binnenkoer is zuidwestelijk georiënteerd. U geniet er van de zon en het groen van de tuin en de omgeving.

De woning is voorzien van centrale verwarming op gas met een Vaillant-ketel en de ramen zijn voorzien van dubbel glas. De rolluiken vooraan zijn geautomatiseerd.
Het bijgebouw van ca. 54 m2 heeft een gelijkvloerse en een eerste verdieping en is voorzien van een gaskachel. Dit bijgebouw straalt helemaal de Engelse hoevestijl uit, met donkere balken en witte muren.
Achter de woning en het bijgebouw zijn er nog 2 stallingen die nu dienst doen als garage en berging.

Ideale ligging voor commerciële activiteiten
Door de centrale ligging leent het pand er zich toe om er uw bedrijf in te vestigen. Het perceel ligt op het kruispunt van de Kapelsesteenweg en de Donksesteenweg naar Brasschaat, waar er zeer veel passage is. Het pand heeft een gevelbreedte van 12 m en door de vroegere herberg/slagerij zijn er al grote vitrineramen aanwezig.

Dicht bij de E19 en het Peerdsbos
De woning ligt vlak bij het winkelcentrum Patio Donk, supermarkten en buurtwinkels. De bushaltes voor het openbaar vervoer naar stad Antwerpen liggen op 5 minuten wandelen. Met de fiets staat u in amper 7 minuten aan het treinstation van Ekeren. Er liggen ook heel wat groengebieden in de buurt, zoals het Veltwijckpark, Hof De Bist en Peerdsbos. Eens u binnenstapt, komt u in een rustige cocon met heel wat geschiedenis.

Voor meer info of een bezoek ter plaatse, neem contact op via 03 344 88 88 of info@EST8.be.
Benieuwd hoeveel úw woning waard is? Maak een vrijblijvende afspraak.

Algemeen

Prijs:

€ 349 000 per maand

Adres:

Kapelsesteenweg 349-351 - 2180 Ekeren (Antwerpen)

Type bebouwing:

Halfopen

Bouwjaar:

1839

Bewoonbare opp.:

240 m²

Grondoppervlakte:

395 m²

Tuin:

Ja

Oriëntatie achtergevel:

Zuidwest

Beschikbaarheid:

Bij akte

Kadastraal inkomen:

€ 679

Aantal slaapkamers:

5

Aantal badkamers:

2

Garage:

1

Autostaanplaatsen:

2

Kelder:

1

Berging:

2

Dressing:

1

Koer:

1

Toilet:

2

Cinema:

1

Zolder:

1

EPC:

522 kWh/m²jaarepc label f

Bekijk EPC-document

Elektrische keuring:

Niet conform

Stedenbouwkundige informatie

Bouwvergunning verkregen:

In aanvraag

Verkavelingsvergunning:

In aanvraag

Dagvaarding en herstelvordering:

In aanvraag

Voorkooprecht:

Neen

Overstromingsgevoeligheid:

Niet overstromingsgevoelig

Afgebakende oeverzone:

Niet van toepassing

Comfort

Verwarming:

Aardgas

Type dak:

Zadeldak

Keuken:

Geïnstalleerd

Beglazing:

Dubbele

Raamprofiel:

Hout

Open haard:

2

Aardgas:

Ja

Kapelsesteenweg 349-351 - 2180 Ekeren (Antwerpen)

Vraag gratis schatting aan

Jouw vastgoed aan de beste prijs verkopen?

Vraag je schatting aan

03 344 88 88 | info@est8.be

Copy link
Powered by Social Snap